כיתות קלט
“כיתות קלט ” היא אחת מהתוכניות שגיבשה ומפעילה מניפה עבור צעירים בסכנת נשירה או במצבי נשירה ממערכת החינוך והיא מעניקה להם מעטפת רגשית – טיפולית- לימודית – חברתית.
במסגרת התוכנית מוקמות כיתות במוסד חינוכי נורמטיבי, המהוות סביבה מוגנת עבור צעירים המעוניינים לחזור ללמידה נורמטיבית משמעותית. המעטפת הינה אינטנסיבית ומותאמת תרבותית. הכתה מנוהלת על ידי מחנך (מורה לחיים – מו”ל) האחראי על החינוך ניהול תיק אישי, קשר אישי ותכלול.
מטרות התוכנית:
- הכלת נוער במצבי נשירה וסיכון בקהילה במסגרות נורמטיביות תוך הענקת תמיכה חינוכית, חברתית ורגשית.
- מענה לימודי: השלמת פערים לימודיים לקראת תעודת בגרות מלאה או תעודת מקצוע והתנסות בתחומים שונים לקידום ולפיתוח תחומי עניין וחוויות הצלחה.
- מענה רגשי: שיפור הדימוי העצמי, הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות העצמית של כל תלמיד ותלמיד באופן שיאפשר השתלבות מיטבית בחיים הבוגרים.
- מענה חברתי: פיתוח מיומנויות חברתיות וקבוצתיות ותחושת אחריות אישית לקבוצה ולסביבה.
- מתן כלים טיפוליים ורגשי לצוותי חינוך במסדרת הכשרתם להתמודדות עם נוער נושר.
מי יכול להשתלב בתוכנית
התוכנית מיועדת עבור תלמידים (מגילאי 15-18) בעלי אינטליגנציה גבוהה החווים חוסר תפקוד, חוסר מוטיבציה ללמידה, קשיים רגשיים והתנהגויות משבריות.
רקע
התוכנית פועלת ברשויות מאז שנת 2004 , במסגרת התוכנית חזרו לתפקוד גבוה ולמצוינות אישית,
כ- 900 בני נוער בכל המגזרים.
התוצאות מדהימות: בני נוער יצאו מעגלי סיכון קשים והפכו לאזרחים מצטיינים בקהילה.
יש לציין בהערכה רבה מנהלים, שהסכימו להרים את הכפפה למרות הסיכונים: הקמת סל אישי לתלמידים מנותקים לשעבר דרשה גמישות רבה בתהליך, הסיכון שכתת הקלט תוריד את רמת הציונים של המוסד (בחלק מהמקרים כתת הקלט העלתה את רמת הציונים, מסתבר שאין קורלציה בין רמת ניתוק וסיכון לרמת האינטליגנציה של בני נוער מנותקים).
כתת קלט באמית טכנולוגי בירושלים- לנערות מהמגזר הדתי לאומי\חרדי .